کانون ایرانیان: سپتامبر 2012
کانون ایرانیان

۱۳۹۱ شهریور ۲۱, سه‌شنبه

سراب روانسر



سراب روانسر از دیدنیهای طبیعی و جاذبه های گردش گری در استان کرمانشاه است شهر روانسر با داشتن چندین سراب یکی از شهرهای پر آب استان بوده و در زمینه کشاورزی نیز یکی از قطب های کشاورزی است این شهر در بین شهرهای پاوه و کرمانشاه قرار دارد و دخمه سنگی آن نیز مشهور است

پاوه شهر هزار ماسوله ایران



پاوه بزرگترین شهر پلکانی ایران با معماری منحصر به فرد است این شهر در هر فصی از سال نما و چشم انداز ویژه دارد اما فصل پاییز ویژگی های خاض خود را دارد پاوه شهر انار و گردو و انگور سیاه دیمی است وجود درختان وحشی زالزالک و آمرود و انجیر و برگ ها و رنگهای طبیعی آنها جلوه زیبا به باغ ها و جنگل ها داده و چشم هر بیننده را می نوازد

۱۳۹۱ شهریور ۲۰, دوشنبه

باغ دولت آباد






این بنا در سال ۱۱۶۰ توسط محمدتقی خان بافقی که به خان بزرگ معروف بوده ساخته شده و محل اقامت حاکم وقت و معاصر با شاهرخ میرزا و کریم خان زند بوده‌است. این مجموعه یادگاری است از دوره‌های افشاریه و زندیه که شامل عمارت سردر، ساختمان هشتی و بادگیر، عمارت بهشت آئین و تالار آینه، عمارت تهرانی، آب انبار دو دهانه و باغ ناصر است. فضای سبز باغ درختان میوه مانند انگور و سرو و کاج داشته و همچنین گل‌های محمدی و سرخ نیز در باغ دیده می‌شوند و البته بلند ترین بادگیر هم با ارتفاع 33 متر متعلق به این بنا میباشد.

عمارت و باغ شاپوري






عمارت شاپوري نام مجموعه‌اي است دو طبقه، با زيربناي 840 متر كه در باغي زيبا به وسعت 4635 متر مربع ساخته شده و در منطقه مركزي شهر شيراز ، در محله اي با قدمت 100ساله، معروف به انوري قرار دارد.
اين باغ در فاصله بين سال‌هاي 1310 تا 1315 هجري شمسي، با طراحي استاد ابوالقاسم مهندسي و با مالكيت اقاي عبدالصاحب شاپوري از تجار بنام شيراز بنا شده است. عمارت شاپوري در سال 1379 با شماره ثبت 2781 به عنوان اثر ملي ثبت گرديده است.
بخش خصوصي در سال 1387 مرمت اين بنا را آغاز نموده و از فروردين امسال نيز بازديد از اين بنا براي عموم آغاز شده است.

منبع : ISNA


۱۳۹۱ شهریور ۱۸, شنبه

جنگل های دز در استان خوزستان

آپلود عکسآپلود عکس
شهر دزفول میزبان تنوع های طبیعی مختلفی است . در جنوب این شهرستان جنگل های زیبای دز با غنای زیست محیطی بساری واقع شده اند . منطقه حفاظت شده دز شامل پناهگاه و منطقه حفاظت شده دز می باشد . ارتفاع منطقه دز متغیر و بین 40 تا80 متر از سطح دریا می باشد و در دو سوی رودخانه دز به صورت دو نوار سبزرنگ قرار دارد .
پوشش غالب منطقه را درختان پده تشکیل می دهند که به دلیل قدرت رویش دوگانه و سریع الرشد بودن هم دارای ارزش اقتصادی و هم از نظر زیستی گونه ای مناسب است . از سایر درختان و درختچه های این منطقه می توان به سریم ، گز ، تمشک ، کهور و ... اشاره کرد . از آبزیان این منطقه می توان از ماهی های صبور ، شلج ، شیربت ، شبوط ، سرخه ، حمری و ... نام برد . این منطقه زیستگاه جانوران مختلفی از جمله مارها ، سوسمار ها ، لاکپشت ها ، مارها ( غیر سمی و سمی ) و پرندگان مهاجر و بومی است . مساحت کل منطقه 15873 هکتار می باشد که 5240 هکتار از آن که از ترکیب جنگلی انبوهی برخوردار است ، پناهگاه حیات وحش و 10633هکتار دیگر آن به عنوان منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شده است . این منطقه زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی است .
بخشی از جنگل های دز به بیشه عباس آباد مشهور است . بیشه عباس آباد در 10 کیلومتری جنوب غربی دزفول واقع شده و در راستای حرکت رودخانه دز ، به سمت جنوب شرق ، امتداد پیدا می کند . در اطراف این بیشه روستا های متعددی وجود دارد و نام این بیشه از یکی از این روستا ها با نام عباس آباد گرفته شده است . گیاهان این خطه معمولاً به صورت بوته و درختچه است و بیشترین گونه گیاهی این بیشه را تیره های مختلفی از درخت بید تشکیل می دهد ولی گونه های دیگری چون خرزهره ، تمشک وحشی ، گز و ... تشکیل داده اند . در ضمن نوعی نی که از آن قلم نی معروف دزفولی ساخته می شود در این منطقه به صورت خودرو روییده می شود . این بیشه درختان انبوهی دارد و برگ درختان در فصول سرد سال برخلاف سایر نقاط دزفول که همیشه سبز هستند ، رنگی پاییزی به خود می گیرند .

فرستنده : محمد آذرکیش