هفتم آوریل، مشهورترین تالار موسیقی هلند "کنسرتخباو" برای نخستینبار میزبان یک پیانیست ایرانی خواهد بود. در این برنامه که در بزرگداشت نوروز برگذاشت میشود یک برنامه نود دقیقه ای ویژه موسیقی ایران برای پیانو توسط پژمان اکبرزاده اجرا میشود و در دو قطعه برای بهار، الپیدا سلطانی به عنوان رقصنده میهمان اجرا خواهد داشت. کنسرتهال آمستردام به لحاظ صدادهی (آکوستیک) جزو سه تالار نخست جهان است و در سال 1888...
۱۳۹۱ فروردین ۱۲, شنبه
تصویر / برج کبوترخانه میبد

فرهنگ بزرگ سخن کبوترخانه یا کبوترخان را چنین معنی کرده است: «برجی که برای کبوتران ساخته میشود/ منفذی در زیر حمامهای قدیمی برای انتقال حرارت ساخته میشد.»
همچنین در فرهنگ معین، آمده است: «محلی که کبوتر در آن آشیان سازد. در برخی نواحی، برجهایی میساختند به نام مذکور.»
اما در لغتنامۀ دهخدا، آمده است:کبوترخانه؛ برج حمام/ برج کبوتر/...
سيزدهبهدر، روز تهديد طبيعت
سيزدهبهدر اگر چه عنوان روز طبيعت را برخود دارد اما از نحسترين روزها براي طبيعت ايران است. گواه اين ادعا هم حجم هولناک آسيبهاي زيست محيطي است که در اين روز محيط زيست و طبيعت کشور به خود ميبيند؛ انبوه زبالهها، آتش سوزيها، شکستن شاخه درختان و ريشهکن کردن گياهان، شکار انواع جانوران و پرندگان و تخريب لانه آنها بخشي از آسيبهاي اين روز است.
.
خبرگزاري ميراث فرهنگي - گروه محيط زيست ـ اگر صبح ...
سيزدهم نوروز، روز مقدس
سيزدهم نوروز، روز مقدس
روز سيزدهم فروردين يا همان سيزدهبدر از جمله روزهايي است که حکايتها و روايتهاي فراواني درباره آن گفته شده و جالب آنکه متداولترين حکايت درباره اين روز، نادرست ترينِ اين تعبيرهاست و سيزدهمين روز نورز، روزي مقدس نزد ايرانيان باستان بودهاست.
.
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گروه ميراث فرهنگي ـ روز سيزدهم فروردين يا همان سيزدهبهدر از جمله روزهايي است که حکايتها و روايتهاي فراواني...
نگاهي به سيزده فيلم برتر سينماي ايران در سال نود؛ به دنبال مخاطب عام
نگاهي به سيزده فيلم موفق سينماي ايران در سال 1390 نشان از پيگيري هوشمندانه کارگردانان ايراني براي ساخت فيلمهايي با نگاه معناگرايانه و جذب مخاطب عام دارد. اما در اين ميان موفقترين آنها جدايي نادر از سيمين بود که هر دو ويژگي ياد شده را در خود داشت.
نمايي از فيلم سينمايي اينجا بدون من
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گروه فرهنگ و هنر ـ سينماي ايران در سال نود سال پر فراز و نشيبي را سپري كرد. از اكران فيلمهاي...
انتشار فهرست سرخ سالانه ايکوم در حمايت از ميراث فرهنگ جهاني
شوراي بين المللي موزه ها – ايکوم – در جريان انتشار فهرست سالانه آثار در خطر يا فهرست سرخ در سال 2012 ، فهرست سرخ اضطراري از آثارفرهنگي در خطر مصر را منتشر کرد.
يک اثر غارت شده باستاني از مصر
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ شوراي بين المللي موزه ها – ايکوم – در جريان انتشار فهرست سالانه آثار در خطر يا فهرست سرخ در سال 2012 ، فهرست سرخ اضطراري از آثارفرهنگي در خطر مصر را منتشر کرد.
شوراي جهاني موزه ها...
مناره آجری خرمآباد؛ از آثار دوره سلجوقیان

این مناره با حدود 900 سال قدمت، یکی از آثار باستانی ارزشمند استان لرستان و شهرستان خرمآباد است.
استان لرستان جایگاه آثار باستانی و تاریخی فراوانی است که میتوان آنها را به سه دوره پیش از تاریخ، دوره ایران باستان و دوره اسلامی تقسیم کرد. یافتههای پیش از تاریخ لرستان، بیشتر شامل نقاشیها، کندهکاریهای غارها، سفالینهها و اشیای مفرغی...
دخمه سنگی فخریگا - مهاباد آذربایجانغربی

این اثر تاریخی در استان آذربایجانغربی، 10 کیلومتری شهرستان مهاباد و در نزدیکی روستای ایندرقاش، روی صخرهای از جنس رسوبات آهکی قرار دارد.
دخمه فخریگاه فاقد مدخل ورودی بوده و در ایوان آن دو ستون سنگی ایجاد شده که پاستونها شبیه گلدان وارونه میباشند.
ستونهای جلوی این ایوان و داخل مقبره به مرور زمان از بین رفته و تنها پا ستونهای...
۱۳۹۱ فروردین ۱۱, جمعه
مقبره سنگی دکان داوود - سرپل ذهاب - کرمانشاه

دکان داوود گوردخمهای تاریخی است که در 3 کیلومتری جنوب شرقی سرپل ذهاب در ابتدای جاده انزل و در فاصله حدود ۱۰۰ متری از جاده اصلی کرمانشاه به سرپل ذهاب واقع شده است.
این گوردخمه که از جمله جاذبههای گردشگری استان کرمانشاه است، در نزد مردم بومی آن منطقه به کل داوود (کل داو) و دکان داوود شهرت یافتهاست.
این مقبره همانند گوردخمه بزرگ دربند...
عمارت اشرافی سن پترزبورگ

کارگران در حال مرمت و بازسازی یک عمارت اشرافی متعلق به قرن 18 میلادی در مرکز شهر سن پترزبورگ روسیه بودند که گنج ظروف نقرهای باستانی را یافتند.
این مطلب را سخنگوی پلیس شهر گزارش داد.
به گزارش ریا نووستی این گنج در عمارت "ناریشکینی" پیدا شده است. سخنگوی پلیس سن پترزبورگ روسیه اظهار داشت: در آنجا ظروف نقرهای باستانی پیدا شده است. ما حفاظت...
۱۳۹۱ فروردین ۱۰, پنجشنبه
قـصـه غول دودی

ناصرالدینشاه قاجار با آن سبیلهای آویزان از دو سوی لب و چشمان خیره، برای عوامالناس قاجاری حکم یک شعبدهباز را داشت.
او همیشه در چنته، وسیله عجیب و غریبی داشت تا برای رعایای سادهدل کوچه و بازار رو کند؛ از اتاقک تاریکی که مناظر و مرایای دور و برش را به دقت و وسواس ثبت میکرد تا غول آتشخوری که در طرفهالعینی طیطریق میکرد؛ غولی که...
بقعه امامزاده حمزه علی - چهارمحال و بختیاری

این بقعه یکی از قطبهای مهم سیاحتی و زیارتی استان چهارمحال و بختیاری محسوب میشود.
بقعه امامزاده حمزه علی بالای تپهای مرتفع قرار گرفته و در اطراف آن دشتی وسیع و گسترده وجود دارد. به دلیل قداست و همچنین موقعیت طبیعی و آب و هوا و دیگر جاذبههای پیرامون آن سالانه حدود 30 هزار نفر به این محل میآیند.
قدمت بنای بقعه امامزاده حمزه علی مربوط...
کشف تمدن عیلام باستان در عمق مزارع نیشکر خوزستان
مذاکره برای انجام گفتوگو در مورد شهر باستانی بدون نام در محوطه باستانی هفتتپه به هنگام بازدید از زیگورات باستانی چغازنبیل در استان خوزستان نتیجه داد و فرصت گفتوگو با سرپرست تیم باستانشناسی محوطه باستانی محصور در مزارع نیشکر در استان خوزستان به یاری مدیر داخلی پایگاه جهانی چغازنبیل و هفتتپه فراهم شد.
شهر باستانی که اکنون دکتر بهزاد مفیدی، سرپرست کاوشهای باستانی هفتتپه به همراه گروه باستانشناسی...
سلیمان تپه - ایران

این آثار تاریخی در کشور عراق، اطراف جلگه بین النهرین، در ناحیهای واقع بین آخرین دامنههای کوه و نقطه که رودخانه از نظر محو میشود (در رود طورسک) واقع هستند.
سه تپه تاریخی سلیمان تپه، زیرز، مازیر و یا زیر تپه نخستین اثر ملی ایران هستند که به پیشنهاد آندره گدار باستانشناس مشهور در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند.
در توضیحات آندره...
آشنایی با برج مهماندوست - سمنان

این برج که از جمله برجهای بدون سقف است، ساختمانی آجری دارد و در سال 490 قمری ساخته شده است.
ساختمان این برج با دقت فراوانی ساخته شده به طوری که بعد از حدود هزار سال که از عمر آن میگذرد، تیزی لبة تزئینات آجری قرنیزهای آن همچنان چشمنواز هستند.
برج مهماندوست شباهت زیادی به برج طغرل شهر ری دارد و به همین منظور، برخی این برج را برج...
مناره آجری بازار گسکر - گیلان

بخش گسکرات در قسمت غرب استان گیلان و در 30 کیلومتری غرب شهرستان رشت قرار گرفته است.
این مناره آجری یکی از زییاترین و تاریخیترین آثار استان گیلان است و در ۹ کیلومتری غرب شهرستان صومعه سرا، بر سر راه دهکده جاده کنار به مناره بازار بنا شده است.
مناره گسکر شکلی شبیه مخروط داشته و مقطع این مناره دایرهای شکل بوده که با حرکت به سمت بالا...
آشنایی با آرامگاه شاه شجاع - فارس

ابوالفوارس جلال الدین شاه شجاع فرزند امیر مبارزالدین، از سلاطین آل مظفر و مشهورترین فرد از این خاندان در سال 733 قمری به دنیا آمد و در سال 786 درگذشت.
وی قبل از مرگ وصیت کرده بود که جسد وی را در زمینهای مصلی و در جوار قبر شیخ محمود قطبالدین دفن کنند و سپس توسط امیراختیارالدین کرمانی جنازه را به مدینه برده در آنجا به خاک سپارند....
۱۳۹۱ فروردین ۹, چهارشنبه
آشنایی با قرارداد 1907

قرارداد 1907 (در تاریخ ۳۱ اوت ۱۹۰۷م/ ۲۱رجب ۱۳۲۵ قمری/ ۹ شهریور ۱۲۸۶)، در سنپطرزبورگ پایتخت روسیه بین دولتهای روس و انگلیس در مورد تقسیم ایران به امضا رسید
به موجب این قرارداد ایران به سه منطقه تقسیم شد. قسمت شمال تحت نفوذ روسیه، قسمت جنوب تحت نفوذ بریتانیا و یک منطقه هم بیطرف.
حوزۀ نفوذ روسیه در ایران از قصر شیرین و اصفهان و یزد و...
موزه باستانشناسی گناباد - خراسان رضوی

در شبستان شمال شرقی این مسجد موزه باستانشناسی در مساحت حدود 220 متر مربع دایر شده است. مسجد جامع خود از جمله آثار دیدنی شهر گناباد و ثبت شده در فهرست آثار ملی است.
فضای داخلی موزه باستانشناسی به صورت ستوندار با جرزهای بسیار مستحکم و قوی و طاقهای متعدد به طول 17 و عرض 7/11 متر دارای محرابی با تزئینات گچبری متعلق به دوره قاجار است.
در...
عهدنامه گلستان
عهدنامه گلستان در سال 1813 بین کشورهای ایران و روسیه به امضا رسید
این قرارداد که ننگینترین قرارداد تاریخ ایران به حساب میآید در زمان سلطنت فتحعلیشاه قاجار از سوی استعمار روس بر ایران تحمیل شد.
متن کامل عهدنامه گلستان به شرح زیر است:
اعلیحضرت قضا و قدرت، خورشید رایت، پادشاه جم جاه و امپراطور عالی دستگاه ممالک بالاستقلال کل ممالک آمپیریه روسیه و اعلیحضرت قدر قدرت، کیوان رفعت، پادشاه اعظم سلیمان...
عهدنامه ترکمانچای
عهدنامه ترکمانچای در 1 اسفند سال 1206 برابر با 21 فوریه سال 1828 پس از پایان جنگ ایران و روسیه در قفقاز جنوبی و آذربایجان، بین ایران و روسیه منعقد شد
این عهدنامه در زمان حکومت فتحعلیشاه قاجار به امضا رسید و طی آن قلمروهای باقی مانده ایران از عهدنامه گلستان در قفقاز شامل خانات ایروان و نخجوان به روسیه واگذار شد.
دیباچه عهدنامه ایران و روس:
الحمدالله الوافی و الکافی بعد از انعقاد عهدنامه مبارکه...
موزه، خانه دوم هنرمندان است
موزه هنرهای معاصر تهران، مرکز فعالیتها و رویدادهای مهم هنری ایران در زمینه هنرهای تجسمی بهشمار میآید.
این موزه درگنجینه خود، حدود 3هزار اثر ارزشمند را در دل خود جای داده است که به نخبگان دیروز و امروز هنرهای تجسمی ایران و جهان تعلق دارد. برای اطلاع از مجموعه فعالیتهای موزه هنرهای معاصر تهران با محمود شالویی که از سال 87 سکان هدایت این موزه را بهعهده گرفته است، به گفتوگو نشستیم.
موزه هنرهای...
اشتراک در:
پستها (Atom)