نکات ايمين در سفر به ترکيه
در همه جاي دنيا توريستها براي دزدان لقمه چربي هستند و بيشتر از مردم عادي دچار اين افراد ميشوند، به خصوص مسافران ايراني که فاقد کارت اعتباري بين المللي بوده و مجبورند هميشه پول نقد پيش خود نگه دارند.
اغلب ايرانياني که به ترکيه سفر مي کنند. در اکثر اوقات با هموطنان خود سرو کار دارند، چه درهتل و چه درتورها يا آژانس ها يا با ساير همسفران، متاسفانه برخي از هموطنان خودمان هم از عدم آشنايي مسافرين سوء استفاده مي کنندکه جاي تاسف دارد.
اغلب مسافرين ايراني با شرايط کشور ميزبان آشنايي ندارند و اين امرموجب مي شود که قضاوت نادرستي بکنند. براي نمونه، کرايه تاکسي در ترکيه بسيار بالا است ونيز هر محلي قيمت خاص خودش را دارد همچنين در مکان هاي تفريحي، معمولاً کالاها چندين برابرمغازه ها به فروش مي رسند که کاملاً هم منطقي است؛ زيرا هزينه هاي آنها بيش از مغازه هاست و بسته به درجه لوکس بودن محل يا معروفيت آن، قيمت ها متغير است. خيلي از مکان ها هم موجود است که حتي اغلب مردم ترکيه قادر به رفتن به نيستند. درترکيه پرسيدن قيمت امري عادي است و توصيه مي شود که قبل از هر اقدامي اطلاعات کافي از محل مورد نظر راتهيه کنيد.
به ياد داشته باشيد که هميشه پليس حامي شماست و با مراجعه به پليس مي توانيد حقوق خود رامطالبه کنيد.
سرويس هاي بهداشتي پولي
خيلي از افرادي که به ترکيه سفر کرده اند از اين که براي توالت مجبور شده اند پول زيادي بپردارند، ناراضي اند! شايد خود شما هم از اين مساله تعجب کرده ايد. سرويس هاي بهداشتي در ترکيه پولي بوده و صاحبان آنها مکلف به پرداخت ماليات درآمد خود هستند. هزينه توالت هاي حداکثر 50 کروش يا نيم لير ترک است که معادل حدود 350 تومان است. البته براي شهروندان ترکيه در قابل درآمدهايشان مبلغ ناچيزي است.
طبيعت ترکيه بسيار زيبا است و مردمان اين کشور هم بسيار شيبک پوش و خوش تيپ اند. تورهاي تابستاني ترکيه بيشتر شامل استانبول، آنتاليا و ترکيبي از اين دو است.
تورته ي بستني با پرالين وروکش شکلات سفيدترکيه سفر به اروپا
پول
واحد پول ملي ترکيه ليره است. نرخ خريد و فروش ارز هم که (دلار، يورو و ...) روزانه منتشر مي شود.
از آنجايي که نرخ ارز در طول يک هفته تغيير زيادي نمي کند، مي توانيد ملغ موردنياز خود را براي يک هفته از صرافي ها يا بانک ها تهيه کنيد. يادتان باشد که هنگام تبديل پول خود از ارزهاي خارجي به لير ترک، حتماً رسيددريافت کنيد.
ديدني هاي استانبول
منطقه سلطان احمد يا به عبارتي قسطنطنيه (کنستانتينوپليس) يکي از مراکز قديمي شهر است که ميراث مشترک بيزانس و دولت عثماني را در خود جاي داده است.
هنگام عبور از پل بغار روي تنگه بسفر (نقطه اتصال اروپا و آسيا) مجموعه کاخ هاي توپ کاپي، مساجد سلطان احمد، سليمانيه، يني جامي، و بناي ابا صوفيا را در خط ساحلي اسکودار، يکي از زيباترين مناظر شهر استانبول، مشاهده خواهيد کرد مي توانيد از اسکله امين اونو سوار کشتي شويد و به قسمت آسيايي کادي کوي برويد.
در روزهاي سه شنبه نيز يکي از بزرگ ترين بازارهاي محلي چادري استانبول (سه شنبه بازار) برپا مي شود و توصيه مي شودکه حتماً از اين بازار ديدن کنيد.
همچنين ميدان تقسي، بي اوغلو، يا استقلال جادسي، انواع سينماها و تئاترها نيز از ديگر فعاليت هاي موجود در خيابان استقلال است. اين خيابان به ميدان تقسيم ختم ميشود که مرکز و قلب شهر به حساب مي آيد.
جزاير درياي مرمر در آب هاي استانبول:
در قسمت آسيايي و اروپايي استانبول و در خطوط ساحلي درياي (مرمر)، از هر طرف که به دريا نگاه کنيد، جزاير زيباي «پرنسس» به چشم مي خورد؛ چهار جزيره با نامهاي کئنالي آدا، بوئر گازآدا، حئيبلي آدا و بئيوک آدا از زيباترين مناظر طبيعي دنيا هستند. از محاسن ديگر اين جزاير عدم وجود هرگونه اتومبيلي در آنهاست و در واقع تمام اهالي براي رفت و آمد از درشکه استفاده مي کنند که اين مسلماً شامل توريست ها هم مي شود. همه ساله هزاران توريست از اين جزاير ديدن مي کنند.
هتل هاي استانبول:
استانبول، يکي از 10 شهر بزرگ دنيا با جمعيت زياد محسوب مي شود و به جهت نزديک بودن به اروپا و دارابودن کانال هاي ارتباطي دريايي و همچنين وجود صنايع متعدد ماشين سازي و پوشاک، اهميت دارد.
اتوبوس هاي عمومي با دو رنگ به شهروندان سرويس مي دهند؛ قرمز (مخصوص شهرداري) که بليط آن يک مليون و صد هزار ليرترک است و آبي و سبز که بليط آن دراتوبوس فروخته مي شود و بهاي آن يک ميليون و صد هزار لير ترک است.
تراموا و مترو در جاهاي پر رفت وآمد شهر کاربرد دارد وبهاي ژتون آن يک ميليون و صد هزار ليرترک است.
يکي از لذت هاي سفر به ترکيه خريد است. در فروشگاه هاي بزرگ مي توان لباس هاي زنانه ومردانه و کت هايچرم و جير عالي با قيمت مناسب پيدا کرد. ترکيه سهم به سزايي دربازار چرم و لباس اروپا به علت کيفيت بالا و قيمت مناسب محصولات خود دارد.
منبع: زندگي ايده آل شماره 44
/ج
۱۳۹۰ مهر ۲۰, چهارشنبه
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 نظرات:
ارسال یک نظر