۱۳۹۰ مهر ۸, جمعه
جزيره سعادت
سقطرا جزيره اي شگفت انگيز است که جانوران و گياهان بي نظيري از 7 ميليون سال پيش تا امروز در آن زندگي مي کنند
تصور کنيد که صبح شده و شما مثل هميشه از خواب بيدار مي شويد. چشم باز مي کنيد و خود را در جزيره اي اسرارآميز مي بينيد. ابتدا فکر مي کنيد که خواب ديده ايد و چشم هايتان را خوب مي ماليد اما نه، مثل اينکه واقعيت است. با خودتان فکر مي کنيد که يا به سياره ديگري سفر کرده ايد يا اينکه مسافر زمان شده ايد و در عصر ديگري از تاريخ، مهمان کره زمين هستيد.
البته به نظر مي رسد که حدس دوم به حقيقت نزديک تر باشد؛ چرا که جزيره سقطرا يکي از جزاير چهارگانه اي است که از 6 تا 7 ميليون سال پيش از سرزمين اصلي آفريقا جدا افتاده است. اين جزيره بسيار زيبا و شگفت انگيز 700 گونه خاص گياهي و جانوري را که يک سوم آنها بومي هستند و در هيچ جاي ديگر کره خاکي نمي توان نمونه آن را مشاهده کرد در خود جاي داده است و اگرچه آب و هواي جزيره گرم و خشک است اما شگفت انگيزترين گياهان در اين جزيره رشد مي کنند.
علاوه بر درخت هايي با شکل هي خاص که جزيره را به شکل عجيب و غريبي درآورده اند، ساحل شني و عريض سقطرا که به فلات هايي پوشيده از سنگ آهکي ختم مي شود و پر از غارهايي است که طول آنها به 700 کيلومتر مي رسد و کوه هايي که ارتفاع آنها 1525 متر است از ديگر شگفتي هاي اين جزيره محسوب مي شوند. کلمه سقطرا ريشه در زبان سانسکريت دارد و به معني جزيره سعادت است که البته با توجه به طبيعت سقطرا اين نام چندان هم بي ربط انتخاب نشده است.
گياهان فضايي جزيره
نام يکي از درخت هاي جزيره خون اژدهاست. درخت خون اژدها را از بالا که نگاه کني مانند يک بشقاب پرنده گرد است و برگ هاي سوزني شکل آن به سمت بالا کشيده شده و از رو به رو کاملاً مانند يک قارچ است. تنه درخت هيچ شاخ و برگي ندارد و تنها سر درخت پر از برگ هاي سوزني شکل است. البته از صمغ درخت اژدها براي رنگ کردن و برق انداختن استفاده مي کنند و علاوه بر مصرف پزشکي، برگ هاي اين درخت ساليان درازي مورد مصرف کيمياگران بوده است.
يکي ديگر از درختچه هاي عجيب و غريب سقطرا، صحراي رز نام دارد. اين درختچه بيشتر شبيه پاي فيل است که چندين شاخه از آن بيرون زده و سر هر شاخه گل هاي صورتي رنگ بسيار زيبا مي شکفد. اين درخت براي رشد کردن به هيچ نوع خاکي نياز ندارد تا ريشه بدواند و حتي روي صخره هاي سنگي هم سبز مي شود.
هيچ جاده اي براي رسيدن به سقطرانيست
جزيره شگفت انگيز سقطرا در اقيانوس هند که 250 کيلومتر با سومالي و 340 کيلومتر با يمن فاصله دارد در سال 2008 از سوي يونسکو به عنوان يکي از ميراث هاي طبيعي جهان شناخته شده است . اگرچه اين جزيره بخشي از کشور يمن محسوب مي شود و با وجود اينکه 40 هزار نفر در اين جزيره زندگي مي کنند اما اولين راه عبور و مرور دو سال پيش- يعني از زماني که سقطرا مورد توجه يونسکو قرار گرفت- احداث شده است.
پرندگان آوازه خوان جزيره
علاوه بر گياهان منحصر به فردي که در سقطرا رشد کرده اند، يکي ديگر از جاذبه هاي گردشگري اين مکان پرندگان زيباي آن است که تعداد گونه هاي خاص آن به 140 نوع مي رسد که در ميان آنها ده گونه از اين پرندگان در هيچ جاي ديگر جهان يافت نمي شوند. جداي از پرندگان زيباي جزيره، يکي ديگر از ديدني هاي سقطرا شنا کردن زير آب و ديدن لاشه کشتي هايي است که در قعر دريا فرو رفته اند و ماهي هاي رنگارنگي که در نهايت زيباي ميان کشتي هاي شکسته اين طرف و آن طرف مي روند. البته در جزيره سقطرا هيچ هتل ستاره اي وجود ندارد تا پذيراي گردشگران باشد و اين بومي هاي جزيره هستند که با آغوش باز از مهمانان خارجي پذيرايي مي کنند.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 نظرات:
ارسال یک نظر