این دروازه که بازمانده حصار قدیمی شهرستان خوی است، در شرق خیابان طالقانی و جنوب بازار قدیمی این شهر قرار دارد. این دروازه معبر ورودی شهر خوی و نیز حصاری دفاعی در برابر تهاجم دشمن بوده است. بعضی از مورخین و محققین این اثر را به دوره ایلخانی و به زوجه " آبا قاخان" نسبت می دهند و برخی دیگر نیز آن را مربوط به دوره قاجار می دانند. از آنجا که آخرین حصار شهر- ساخته شده به دستور "عباس میرزا نایب السلطنه" – تا سال 1320 ش بر جای بود و قسمت هایی از آن نیز تا چند سال پیش در بافت قدیمی شهر دیده می شد و با توجه به سبک معماری و مقایسه آن با آثار باقی مانده دوره قاجاریه در تبریز و خوی، چنین به نظر می رسد این مجموعه در همان دوره قاجار ساخته شده باشد. "کنت دو گوبینو" از دروازه سنگی خوی در نوشته های خود نام می برد و چنین می نویسد:"خوی شهر دلپذیری است. دروازه زیبایش به شیوه بناهای قاهره، از مرمر سیاه و سفید ساخته شده است و من نظیر آن را در هیچ جای دیگر ایران ندیده ام، این دروازه بلافاصله به بازار باز می شود."
این دروازه که بازمانده حصار قدیمی شهرستان خوی است، در شرق خیابان طالقانی و جنوب بازار قدیمی این شهر قرار دارد. این دروازه معبر ورودی شهر خوی و نیز حصاری دفاعی در برابر تهاجم دشمن بوده است. بعضی از مورخین و محققین این اثر را به دوره ایلخانی و به زوجه " آبا قاخان" نسبت می دهند و برخی دیگر نیز آن را مربوط به دوره قاجار می دانند. از آنجا که آخرین حصار شهر- ساخته شده به دستور "عباس میرزا نایب السلطنه" – تا سال 1320 ش بر جای بود و قسمت هایی از آن نیز تا چند سال پیش در بافت قدیمی شهر دیده می شد و با توجه به سبک معماری و مقایسه آن با آثار باقی مانده دوره قاجاریه در تبریز و خوی، چنین به نظر می رسد این مجموعه در همان دوره قاجار ساخته شده باشد.
"کنت دو گوبینو" از دروازه سنگی خوی در نوشته های خود نام می برد و چنین می نویسد:"خوی شهر دلپذیری است. دروازه زیبایش به شیوه بناهای قاهره، از مرمر سیاه و سفید ساخته شده است و من نظیر آن را در هیچ جای دیگر ایران ندیده ام، این دروازه بلافاصله به بازار باز می شود."