۱۳۸۹ دی ۱۷, جمعه
عکس»مسجد جامع بندر عباس در استان هرمزگان
مسجد جامع بندر عباس واقع در شهر بندر عباس در بخش مرکزی از توابع شهرستان بندر عباس در استان هرمزگان و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است .
مسجد جامع بندر عباس در سال ۱۱۷۵ هجری قمری توسط شخصی به نام زین العابدین ابوالقاسم اوزی احداث شده است . این مسجد به علت هم جواری با مرقد امامزاده شاه محمد تقی به مسجد امام زاده نیز مشهور است . این مسجد از نظر زیبایی یکی از کامل ترین مساجد جنوب به شمار می آید ، محراب و منبر زیبای آن ، و مناره جذاب آن ، و درون مسجد دارای تزیینات گچبری ارزنده ای است و قدمت آن به دوره زندیه می رسد .
بنای قدیمی مسجد جامع اهل سنت بندر عباس بنا به اطلاعات به دست آمده در سال ۱۱۷۵ هجری قمری یعنی حدود ۲۵۵ سال پیش توسط مرحوم حاج زین العابدین اوزی ( رحمه الله ) بنیاد نهاده شد . این مسجد در طی سالیان گذشته چندین بار بازسازی و مرمت شده و ساختمان آن متناسب با نیاز زمان خود گسترش یافته است . مسجد در تاریخ ۵ صفر ۱۳۲۵ هجری قمری توسط شخص نیکوکاری به نام حاج شیخ سعید صالح لافتی ( رحمه الله ) به طور کامل باز سازی شده است . مهمترین تغییرات اساسی ۵۰ سال اخیر در سال ۱۳۵۴ شمسی بوده که به جز بخشی از شبستان قدیمی ( که هنوز هم حفظ شده ) بقیه سالن اصلی به طور کامل تجدید بنا شده است بعد ها نیز چون شبستان جوابگوی نیاز جمعیت نمازگزاران نبود ( با وجود اقامه نماز جمعه حداقل در ۴ مسجد دیگر در سطح شهر ) در اضلاع شمالی و جنوبی و مشرف به دریا سایبانی در صحن مسجد نصب گردید . از سال ۱۳۷۷ شمسی به علت فرسودگی کل عمارت مسجد و رشد جمعیت طرح توسعه و ساخت دوباره مسجد در دستور کار قرار گرفت . به همین جهت انجمن خیریه و خدمات اجتماعی اهل سنت بندرعباس جهت اخذ مجوز تلاش های مستمری را آغاز نمود و پس از پنج سال پیگیری در سال ۱۳۸۲ شمسی مجوز توسعه و ساخت مسجد با ملاحظه ساختار تاریخی و بافت قدیمی ساختمان و با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی و مساعدت مراجع ذیصلاح با شرط حفظ شبستان قدیمی اخذ گردید و عملیت بازسازی آغاز شد .
اردیبهشت ۱۳۸۷ شمسی بازسازی مسجد جامع بندر عباس به اتمام رسید .
مساحت زمین فعلی در حدود ۴۷۹۲ متر بوده و شبستان در دو طبقه ساخته شده و زیر بنای کل مسجد حدودا ۴۹۰۰ متر مربع می باشد .شبستان فقط در طبقه همکف بیست درب بزرگ دارد که به ایوان های شمالی شرقی و جنوبی مسجد دارد باز می شود .
محراب بلند مسجد که با هنر کاشی کاری زینت داده شده بسیار چشمگیر است .
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 نظرات:
ارسال یک نظر