۱۳۸۹ بهمن ۶, چهارشنبه
موزه آبادان در استان خوزستان
موزه آبادان یکی از موزه های قدیمی ایران است این موزه در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخی ، تاریخی و آثاری از دوره های متاخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی افتتاح شد . در بر پایی این موزه علی هانیبال مساعدت بسیار نمود . ساختمان موزه با الهام از معماری سنتی ایران شکل گرفت .
آین ساختمان دارای گنبدی به ارتفاع ۵/۲۲ متر است که متاثر از گنبد مقبره دانیال نبی شوش است . بنای موزه دارای یک طبقه است . این بنا در آغاز دارای چهار تالار برای نمایش مجموعه آثار باستان شناسی ، مردم شناسی ، و هنر های ملی بود . با شروع جنگ اران و عراق تصمیم گرفته شد تا برای نجات آثار موزه ، مجموعه آثار جمع آوری و به جای امن برده شود . بدین ترتیب این آثار از گزند بمباران ها در امان ماند . بعد از پایان جنگ موزه مدت ها در دست مرمت بود . با پایان کار مرمت ، موزه بار دیگر حیات دوباره خود را در سال ۱۳۸۲ آغاز خواهد نمود . دراین دوره جدید حیات موزه ، آثار به امانت برده شده موزه بار دیگر به خانه خود باز گردانده شده است . موزه آبادان دارای یک تالار اصلی و دو تالار جنبی است . تالار اصلی ؛ محل نمایش آثار دایمی موزه از جمله آثار به دست آمده از شوش ( هزاره اول ق . م ) و آثار دوره صفوی و قاجاری است . آثار مردم شناسی و نیز هنرهای سنتی در این مجموعه قرار دارد . یکی از تالار های جنبی موزه به تالار نمایشگاه های موقت اختصاص داده شده است و تالار جنبی دیگر را کتابخانه وسالن اجتماعات تشکیل می دهد .
برخی از آثار موزه عبارتند از : بت های مفرغی ، سرگرزه ها ، دهانه های اسب ، مجسمه حیوانات ( ایلام و لرستان ) و ظرف کروی لوله دار خاکستری رنگ ساخته شده به شیوه چرخ ساز ، نیم تنه یک زن ساخته شده از سفال به رنگ آجری ، تنگ لوله دار با کف ساده ساخته شده به شیوه چرخ ساز که از شوش به دست آمده است و ... از جمله آثار این موزه هستند . موزه آبادان در یک طبقه و دارای یک تالار اصلی و دو تالار جنبی است . تالار اصلی ، محل نمایش آثار دائمی موزه از جمله آثار بدست آمده از شوش ( هزاره اول ق .م ) و آثار دوره صفوی و قاجاری است . همچنین آثار مردم شناسی و پوشاک سنتی مردم خوزستان نیز در بخش دیگری از موزه به نمایش گذاشته شده است .
Wikipedia.org
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 نظرات:
ارسال یک نظر