کانون ایرانیان: سفر به دنیای آبشار و صخره
کانون ایرانیان

۱۳۹۰ تیر ۲۷, دوشنبه

سفر به دنیای آبشار و صخره

تنگه واشی در جاده فیروزكوه ــ تهران یكی از جاذبه‌های طبیعی است كه گردشگران می‌توانند در هیاهوی برخورد آب و صخره، تجربه‌ای از یك روز تابستانی خنك را داشته باشند. این تنگه که به تنگه ساواشی هم معروف است، حدود 300 متر طول دارد و با دیواره‌های صخره‌ای بلند به ارتفاع حدود 100 متر پوشیده شده است.

http://kanooneiranian.blogspot.com/http://kanooneiranian.blogspot.com/http://kanooneiranian.blogspot.com/




ساواشی محل عبور رودخانه‌ای است كه از كوه‌های ساواشی سر چشمه می‌گیرد و از میان دشت می‌گذرد. این روزها اگر گذارتان به این تنگه خنک برسد، باید انتظار کم شدن آب رودخانه را داشته باشید چون در تابستان با بالا رفتن گرمای هوا، میزان آب به كمترین حد خود می‌رسد و مثل فصل های دیگر سال، تا زیر زانو را خیس نمی‌كند.

برای سفر به این تنگه باید به یك كیلومتری شهرستان فیروزكوه بروید. بنابراین این تنگه بهترین گزینه برای پایتخت نشینانی است که به دنبال فرصتی برای یک سفر کوتاه نیم روزی می گردند.


برای رفتن به تنگه واشی در جاده فیروزكوه ــ تهران، بعد از ورود به یك جاده فرعی و طی حدود 9 كیلومتر به روستای جلیزجند می‌رسید كه این روستا در حاشیه یك دشت سرسبز با مزارع گندم و سیب زمینی و باغ‌های مختلف ‌است. بعد از عبور از روستا و طی حدود 4 كیلومتر در جاده‌ای كه میان دشت و در كنار جوی‌های پر از آب زلال، احداث شده، محل پیاده روی تنگه واشی شروع می‌شود.

بعد از عبور از تنگه اول و گذر از دشتی زیبا، تنگه دوم قرار گرفته كه حدود 2 كیلومتر با تنگه اولی فاصله دارد. این تنگه هم مانند تنگه اول چشم نواز است و از دیواره‌های سنگی آن در نقاط مختلف چشمه‌های آب زلال و خنك به سمت پایین روان است. در انتهای این تنگه نیز هیاهوی ریزش آب آبشاری زیبا گردشگران را به سمت خود می‌كشد.


معمولاً بعضی از گردشگران در این معبر با كرایه‌ چهارپایان مسیر جاده را تا رسیدن به انتهای تنگه اول و یا تا خود آبشار واشی طی می‌كنند چرا كه این تنگه با پوشش صخره‌هایی بزرگ و بلند دره‌های صعب‌العبوری را بوجود آورده است.

در تنگه واشی علاوه بر طبیت زیبا، آثار تاریخی هم وجود دارد. یكی از سه كتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه واقع شده‌است. دو كتیبه دیگر در چشمه علی شهر ری و تونل وانا در جاده هراز واقع شده‌اند. هر سه این كتیبه‌ها به دستور فتحعلی شاه قاجار حكاكی شده‌است. كتیبه موجود در تنگه واشی كه حدوداً 185 ساله است دارای ابعاد 6 در 7 متر است كه وقایع زمان فتحعلی شاه دور تا دور كتیبه روایت شده‌است.


در تنگه واشی گیاه كمیاب باریچه وجود دارد كه برای مصارف صنعتی و دارویی است اما چیدن باریچه به دلیل كمیابی آن جرم است و پیگرد قانونی دارد. از دیگر دیدنی‌های این منطقه، دشت پشت آبشار (دره سكوت)، قلعه اسماعیلیه (بالای تنگه اول) و غار طبیعی تنگه دوم را می‌توان نام برد.


پیشنهاد می کنیم با توجه به شلوغی تنگه در این روزها، زمان آغاز سفر را طوری تنظیم كنید كه صبح زود حركت كرده و صبحانه را در بین راه بخورید و حداكثر ساعت 8 صبح ابتدای تنگه باشید. كسانی هم كه مشكلات فشار خون دارند و یا در ارتفاعات دچار مشكل می‌شوند باید پس از گذر از تنگه اول بیشتر مراقب خود باشند.

0 نظرات:

ارسال یک نظر