۱۳۸۹ دی ۱۷, جمعه
عکس»موزه آب در استان هرمزگان
درون موزه آب
موزه آب یا ( موزه آب بندر عباس ) نام یکی از مناطق تاریخی استان هرمزگان است . این موزه در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس در استان هرمزگان قرار دارد و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است . این موزه یکی از زیر مجموعه های خیابان ۲۲ بهمن شهر بندر عباس است ، و قدمت آن به دوره صفویه می رسد .
منطقهای هرمزگان ، در مجموعه موزه دوبرکه گرد و طولی با زیر بنای 210 متر مربع به منظور نمایش اشیاء و سالن نمایش تابلو های عکس و همچنین فضا های روباز با مساحت 1580 متر مربع طراحی شده که در آن از المان هایی همچون گاوچاه ، آبانبار ، پل ، سد و چاه های لافت استفاده شده است.
قدیمی همچون جعله ، کندر ، چرخ چاه ، وسایل حفر قنات ، انواع جام های آب ، کوزه های مخصوص حمل آب و دیگر وسایل سنتی تهیه آب ، در موزه آب هرمزگان به نمایش گذاشته خواهد شد . موزه آب به سبک زیبایی بازسازی شده و در آن: أنواع کوزه (جهله) ، أنواع خمره آب به نام (کروش) ، خمرههای سنگى (موو) یایه مشک ( مشک تروز ) ، و تصاویری از ظروف آب و گاو چاه ، و چاه چرخ گاوی به نمایش گذاشته شده است . این موزه محل مناسبی برای شناخت آثار و ابنیه های تارخی در زمینه های مختلف مربوط به آب است . ایجاد و راه اندازی موزه آب یکی از راه های ارائه و نمایش تلاش و سخت کوشی انسان در حفر چاه های آب و قنات ، و همچنین حفظ ارزش این میراث کهن ، نگهداری و شناساندن ابزار و اشیاء مربوط به حفر آن می باشد .
در ابتدای ورودی به محوطه گنجینه ، گاوچاه قرار داشته که الهام گرفته از تکامل یافته ترین گاوچاه های منطقه در جزیره قشم می باشد . این گاو چاه کل معماری گنجینه را بصورت یک تصویر قاب می گیرد و مخاطب در آن نمایی از پل تاریخی لاتیدان ، چاه های لافت ، سد و برکه های طولی و مدور را دریافت می کند .
سپس با حرکت در مسیر اصلی و گذاشتن از کناره چاه های لافت ، به بخش معماری و فضاهای اصلی گنجینه که در درون برکه طولی و مدور می باشد می رسد . در این نقطه بیننده تغییراتی را در معماری می بیند که حاکی از برش فرهنگی و نحوه تغییر دستیابی به فرهنگ آب در دهه های اخیر است .
سپس با یک رمپ به داخل فضای اولیه که با معماری برکه مدور شکل گرفته هدایت و اشیاء تاریخی آب نمایش داده شده و شخص با گذشت از فضای میانی به بخش دیگر گنجینه که الهام گرفته از برکه های طولی منطقه است هدایت می شود . در این بخش نیز آثار تاریخی آب از طریق تابلو و فیلم به نمایش گذاشته می شود .
همچنین معماری داخلی با توجه به ابعاد و استاندارد های مربوط به آب با مصالح MDF که در مقابل رطوبت ماندگاری دارد طراحی گردیده است .
در این طرح نقوش برجسته چوبی مانند : گرهها با چوب MDF در دو رنگ آبی و سفید ترکیب شده است .
یکی از مهم ترین شاخص معماری این طراحی در دسترس بودن تأسیسات برقی و استفاده از نور مخفی در نورپردازی های سالن هاست که در آن نحوه فن دستیابی ، فن نگهداری و فن استفاده بهینه تاریخ آب استان و کشور به تصویر کشیده شده است . احداث طرح گنجینه و تجهیزات مربوط به قریب 4000 میلیون ریال هزینه در برداشته است .
instm.ir
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 نظرات:
ارسال یک نظر