۱۳۸۹ بهمن ۱۳, چهارشنبه
موزه مردم شناسی قوچان در استان خراسان رضوی
موزه مردمشناسی بنای امروزی موزه قوچان که در سال ۱۳۵۵ ابتدا به عنوان رستوران شهرداری ساخته شد، در سال ۱۳۶۷ ه-.ش برای کاربری موزه به سازمان میراث فرهنگی واگذار شد . در مجموعه اشیا و اقلام این موزه با هدف معرفی و نمایش جلوه هایی از مردم شناسی و غنای تاریخی منطقه با طرح جدید در ۳ سالن اصلی شامل فنون و هنر های سنتی ، آداب و رسوم عشایر کرد و نحوه معیشت و زندگی آنها و مشاغل بومی در معرض دید قرار گرفت . در بخشی از فضای این موزه می توان نماد ها و جلوه هایی از موسیقی قوچان ، کشتی با چوخه و آیین ازدواج عشایر کرد را مشاهده کرد .
در واقع این موزه مکانی است محدود برای معرفی غنای فرهنگی - تاریخی و جلوه هایی از مردم شناسی منطقه که اشیاء آن در فضای موزه به نمایش درآمده است . در مجموع اشیاء و اقلام موزه مزبور را باید در دو بخش مردم شناسی و عکس و اسناد و مکتوبات مطالعه و بررسی نمود که از جمله می توان به نمایش مدل های انسانی زن و مرد با لباس های بومی ، پوشاک محلی ، آثار هزاره اول پیش از میلاد ، ظروف مختلف ، قرآن های خطی ، مکتوبات و عکس های قدیمی از وضعیت قبلی قوچان اشاره کرد .
فضا و ساختار این موزه ها باید به گونه ای باشد كه پس از بازدید در ببینده تحول ایجاد كند با ایجاد موزه های مردم شناسی و احداث غرفه های متنوع سعی بر حفظ هویت و فرهنگ مردم منطقه داریم و در واقع می خواهیم چراغ گذشته ، راه روشن آینده باشد.
بنای موزه مردم شناسی قوچان واقع در میدان آزادی این شهرستان و در مساحتی بالغ بر 300 متر مربع است كه در هفت بخش موسیقی سنتی محلی و کردی ، كشتی چوخه ، چاروق دوزی ، گلیم بافی ، مراسم ازدواج عشایری کرد زبان و آهنگری سنتی آماده بازدید علاقهمندان است . این موزه در شناخت آداب و رسوم و فرهنگ کردی در خراسان ، مداقه در فلسفه وجودی کرد ها در خراسان از حیث حقوق نادیده گرفته امروزی آنان ، و همچنین کمکی در جهت ایجاد مراکز آموزشی زبان کردی و نهایتأ تدارکی باشد در سازمان دادن و پربار نمودن زبان و ادبیات کردی در منطقه باشد.
quchan.net
iranchto.ir
cskk.org
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
0 نظرات:
ارسال یک نظر